Wandelarchief 2019

 

Wandeling Hoorneboegse Heide – Zondag 15 december 2019

Volgens de weer-apps zou het tijdens deze laatste wandeling van het jaar droog moeten zijn. Dus een best wel hoge opkomst met 28 personen en 19 honden. Helaas waren de weer-apps ons niet goed gezind want toch werden we regelmatig verrast door een regenbui. Gelukkig mocht dat de pret voor de honden en baasjes niet drukken. Ruim anderhalf uur heerlijk gewandeld door het bos en over de hei. Helaas zijn er door de weersomstandigheden maar weinig foto’s gemaakt.
Na afloop met een aantal bij Restaurant de Paddestoel nog gezellig nagepraat, wat gedronken en de meesten ook nog wat gegeten.

Carin, bedankt voor de organisatie!

Voor de bij elkaar gesprokkelde foto’s, klik hier

 

Wandeling Rozendaalse Veld – Zondag 17 november 2019

Mooi rustig wandelweer was het vandaag op het Rozendaalse veld.
Met zo’n 15 honden en 18 personen hebben we een route gelopen van een uur. Fijn dat iedereen mooi op tijd was!
Het gebied is prachtig en ruim, zodat de honden goed de ruimte hadden. Er is gezellig gepraat en kennis gemaakt met elkaar. Leuk om elkaar te ontmoeten rondom hetzelfde ras.
De honden hadden energie voor tien, en die konden ze goed kwijt. Van de modderpoelen werd ook goed gebruik gemaakt. Een groep honden, waarvan een gedeelte elkaar niet kent, dat is soms ingrijpen of bijsturen. De fotomodellen gedroegen zich voorbeeldig met het maken van de groepsfoto.
Iedereen gelukkig de “finish” gehaald, en daarna met een groepje nog wat gedronken bij Hugo’s.
Bedankt voor jullie komst en de gezelligheid!Bertine en Ard Jan bedankt voor de organisatie!Foto’s gemaakt door Ard-Jan de Pater, klik hier
Foto’s gemaakt door Carin Peletier, klik hier 

 

Wandeling Bussloo – Zondag 13 oktober 2019

Om 13.30 uur verzamelden we ons bij de Hofstede van Bussloo. Na een week regen was het weer verrassend goed! Er werd zelfs genoemd dat het heel warm was. Uitstekend zwemweer dus.

Na een kwartiertje waren we compleet en gingen we met zo’n 20 honden op pad. Een wandeling van een uur over paden en strandjes. De groep gedroeg zich keurig. Wel indrukwekkend om zo’n groep met al die prachtige en verschillende Oud Duitse Herders tegen te komen. Één van de herders is ons kwijt geraakt en keurig terug gelopen naar de auto. Daar gaan liggen en wachten op de baas. Knap!

Er waren ook “rare eendjes” in het water. Grappig om de reacties te zien. Een korte vreemde blik en van dichtbij kijken en hup weer door. Bussloo heeft een bijzondere duikplek. Het is dan ook altijd druk met duikers (de rare eendjes) in het weekend.

Na afloop gezellig wat gedronken en gegeten bij Hofstede Bussloo. Heerlijk op het terras en in het zonnetje.

Inge bedankt voor de organisatie!

Klik hier voor wat foto’s van de wandeling

 

Wandeling Sallandse Heuvelrug – Zaterdag 15 juni 2019

Vandaag wandelden we in Hellendoorn.
We verzamelden net voor tweeën bij restaurant de uitkijk, beetje veel geluid maar alle honden konden goed met elkaar, 21 honden met 26 baasjes en ook de baasjes konden het samen goed vinden.

Tegenover het avonturenpark Hellendoorn ligt een groot hondenbos, waar de honden heerlijk los mogen. We hebben hier heerlijk gewandeld, ca 7 km over zandpaden, bos en heuvels.
De Sallandse Heuvelrug staat bekend om zijn on-Nederlandse hoogteverschillen. We wandelden onder andere over het goudzoekerspad langs ’t Ravijn, een 50 meter diepe kloof. Het terrein is heuvelachtig en voornamelijk begroeid met dennenbomen.
Na afloop hebben we wat gedronken op het terras van Restaurant in de Tonne Hellendoorn, het was een erg gezellige middag!

Johan bedankt voor de organisatie!

 

Wandeling Katwijk – Noordwijk – Zondag 19 april 2019

Hoewel de weersvoorspellingen anders vermelde liepen we toch met bijna strakke blauwe lucht langs de vloedlijn van Katwijk naar Noordwijk, nu voor de nieuwe LSOHV.
Meestal lopen we deze wandeling met aardig wat herders, vandaag was het maar een klein select groepje van 12 en die genoten volop. De baasjes niet minder.
In Noordwijk pauzeren we zoals altijd bij Take 2 wat tegenwoordig Bubbels Beach heet. Ook de herders pauzeerden gezellig mee. Terugweg liep iets makkelijker doordat t nu eb was geworden. En t weer zat tot het einde mee, het was bijna warm te noemen! (De Shambhala werkte dus weer perfect!)
Iedereen bedankt voor de gezellige wandeling en tot de volgende keer in september, dan lopen we hem weer!

Foto’s gemaakt door Maj Opdam, klik hier
Foto’s gemaakt door Lex van Eimeren, klik hier

 

Wandeling Haringvliet – Zaterdag 30 maart 2019

Het was even een stuk rijden naar het Haringvliet bij Hellevoetsluis maar het was meer dan de moeite waard. Wat een prachtige wandeling met prachtig weer. Met een leuk, niet al te groot gezelschap vertrokken we iets na half 2 en wat hadden de honden het naar hun zin! Duinen, strand en zoet water. De baasjes hadden het ook naar hun zin alhoewel ik het voortaan de bootcamp wandeling noem, een spierversterkende trainingsmethode in groepsverband. Tjonge jonge……berg op, berg af en dat dwars door mul zand. Na 2 uur waren we weer terug waar we nog gezellig met een aantal baasjes wat hebben gedronken en gegeten bij strandtrent The Shamrock Inn.

Marcel bedankt voor de organisatie!

Foto’s gemaakt door Carin Peletier, klik hier
Foto’s gemaakt door Eef Faber, klik hier

 

Wandeling Kozakkenput Soesterberg – Zondag 24 februari 2019

Klokslag 14.00 uur waren alle 36 deelnemers die zich hadden opgegeven aanwezig en konden we vertrekken voor een anderhalf uur durende wandeling. We hebben nog nooit in februari  zo’n warme dag gehad voor een wandeling. Wat een prachtig weer!
De 24 honden hebben zich voorbeeldig gedragen en naar het zich liet aanzien goed naar hun zin gehad, ondanks dat er geen enkele regen- c.q. modderplas was te vinden. Dit vermoedelijk geheel tot tevredenheid van de baasjes.
Na afloop hebben we nog met een groot gezelschap gezellig wat gedronken en gegeten op het terras van Eethuis de Stoeterij.

Carin bedankt voor de organisatie en Jennifer en Marcel bedankt voor de prachtige route door het bos!

Foto’s gemaakt door Lex van Eimeren, klik hier
Foto’s gemaakt door Joke van Eimeren, klik hier
Foto’s gemaakt door Frans Schlaman, klik hier
Foto’s gemaakt door Carin Peletier, klik hier

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.