Wandelarchief 2018

 

Wandeling Ommen – Zondag 16 december 2018

Precies op deze dag, de uitzwaaiwandeling, de eerste sneeuw van deze winter. Ondanks een aantal afzeggingen vanwege mist, sneeuw en gladheid, toch met 26 personen en 19 honden aan de wandeling begonnen. Monique, die het gebied kent, kon door omstandigheden niet bij de wandeling aanwezig zijn maar Wilmut heeft ons met zijn wandel GPS perfect door het bos heen geleid.
Na afloop stonden de schalen met oliebollen bij Café Calluna al klaar en hebben we met bijna iedereen nog gezellig wat gedronken, gegeten en gezellig na gepraat.

Carin en Monique bedankt voor de organisatie en Wilmut voor de rondleiding door het bos!

Foto’s gemaakt door Carin Peletier en Ursula Voorhorst, klik hier

 

 

Wandeling De Elzen – Zaterdag 17 november 2018

Vandaag hebben we met een heerlijk zonnetje gewandeld in Dordrecht. Er was een flinke opkomst en voor we van start gingen werd er getrakteerd door de jarige Chanty. Ook werd een quiz uitgedeeld waarmee aan het einde een prijs gewonnen kon worden. Omdat het bos tegenwoordig aangelijnd gebied is, zijn we na een stukje aan de lijn het veld op gelopen. De honden konden zich direct vermaken in het water wat de meeste feilloos wisten te vinden. Na een flinke wandeling met afwisselend een zwemvijver konden de baasjes nog genieten van een welverdiend drankje. Britt heeft de quiz gewonnen en kon een heerlijke chocoladereep in ontvangst nemen!

Celia bedankt voor de organisatie!

Foto’s gemaakt door Carin Peletier, klik hier
Foto’s gemaakt door Eef Faber en Robert Aarts, klik hier

 

 

Wandeling Roozendaalse Veld – Zondag 4 november 2018

Een prachtige zonnige middag op het Roozendaalse veld. Wat is de Veluwe toch prachtig, in alle jaargetijden. De wandeling, met 21 personen en 15 honden, was meer dan geslaagd! De wandeling ging vooral door open gebied, zandverstuiving, met aan de start en einde een stukje bos. We hebben een uur gewandeld. Omdat het grootste gedeelte van de groep uit jonge honden bestond, was dit lang genoeg voor hen. De honden zetten hun beste pootje voor. Af en toe wat bijsturen, maar dat was dan ook alles. We hadden niks te klagen met zo’n jonge groep! Ook de baasjes hebben gezellig kennis gemaakt, of weer bijgepraat, onder het genot van een appel en chocolade. Vanuit heel Nederland waren er wandelaars. Van Limburg tot Drenthe. Zelfs uit Antwerpen was de moeite genomen om te komen. Daarna hebben we met een groot gedeelte van de groep wat gedronken bij Plan B in Velp. Ook konden we daar in gezellige setting van ideeën en gedachten wisselen over onze honden. Vervolgens met een uitgedund gezelschap lekker gegeten.
Namens de vereniging en organisatie, ontzettend bedankt voor jullie komst! Graag tot ziens.

Bertine en Ard-Jan bedankt voor de organisatie!

Foto’s gemaakt door Ard-Jan de Pater, klik hier
Foto’s gemaakt door Marjan Looten, klik hier

 

 

Wandeling Soesterduinen – Zondag 14 oktober 2018

Zondag 14 oktober was er weer een wandeling door de Soesterduinen en wat hadden we een geluk met het weer. Gevoelsmatig leek het wel zomer maar het bos rond de Soesterduinen liet toch echt zien dat het herfst was. Met een groep van ongeveer 18 honden, waaronder ook 2 teckels een labradoodle en een herdermix, zijn we rond half 2 gestart aan de blauwe paaltjes route. Een heerlijke route rond de Soesterduinen en het laatste stuk over de grote zandvlakte, waar we voetballende en vliegerende kinderen passeerden en natuurlijk heel veel andere honden. Want door het mooie weer waren we natuurlijk niet de enige die genoten van het mooie weer en de mooie natuur.  Na afloop nog met een klein gezelschap een drankje gedaan op het terras.
Bedankt iedereen voor de gezellige wandeling.

Laura bedankt voor de organisatie!

Foto’s gemaakt door Carin Peletier, klik hier
Foto’s gemaakt door Harry Dees, klik hier
Foto’s gemaakt door Alberdina v.d. Wolf, klik hier

 

 

Wandeling Vaartsluisbos Almere – Zondag 24 juni 2018

Vandaag gingen we wat later van start dan gepland maar met een gezellige groep met 12 honden zat de stemming er direct in. 
Het was ideaal wandelweer. De honden renden eerst zo snel mogelijk naar het water voor een lekkere frisse duik. Na zo’n anderhalf uur gewandeld te hebben, zijn we richting Restaurant “De Boathouse” gereden en hebben daar op het terras genoten van een welverdiend drankje en hapje. 
Al met al een geslaagde middag!

Carin en Jan bedankt voor de organisatie!

Foto’s gemaakt door Carin Peletier, klik hier
Foto’s gemaakt door Carin Mastrolia, klik hier

 

 

Wandeling Het Leesten Ugchelen – Zondag 3 juni 2018

Afgelopen zondag 3 juni verzamelden er een leuke gemengde groep van 12 honden om de natte neuzen route in het honden bos van Ughelen te lopen. De honden konden direct goed met elkaar overweg en er is onderweg druk gespeeld. Na afloop is er nog gezellig wat gedronken op het terras van de kiosk. Bedankt voor de gezelligheid allemaal!

Esmee bedankt voor de organisatie!

Foto’s gemaakt door Harry Dees, klik hier
Foto’s gemaakt door Carin Peletier, klik hier

 

 

Wandeling Ottemenisten – Zondag 25 maart 2018

Het was een kleine opkomst van 13 mensen en 10 honden maar daardoor niet minder gezellig. Mooi weer en een nieuwe route gelopen en daarna heerlijk op het terras gezeten van Café Calluna. Lekker wat gedronken en gegeten en wat na babbelen. 
Het was gezellig. Bedankt voor jullie komst en wie weet tot een volgende keer!

Monique bedankt voor de organisatie!

Foto’s gemaakt door Monique van Assen en Carin Peletier, klik hier

 

 

Wandeling Erperduin – Zondag 25 februari 2018

De weersvoorspelling was op zich mooi maar het zou érg koud worden. Toch waren er zo’n 20 deelnemers met 11 honden die de kou hebben getrotseerd. De wandeling zou om een groot ven gaan maar omdat het zó koud was en het ven gedeeltelijk bevroren, hebben we het ven maar links laten liggen en hebben we heerlijk over de zandvlaktes en stukjes door het bos gelopen. Toch redelijk beschut en in de zon werd het zelfs op een gegeven moment wat warm met de dikke mutsen op. Na afloop uiteraard nog aan de warme chocomel met slagroom en wat lekkers bij Restaurant De Kriekeput.

Fred en Angelien van de NODHV bedankt voor de organisatie!

Foto’s gemaakt door Gerda en Tom den Daas, klik hier
Foto’s gemaakt door Carin Peletier, klik hier

 


Puppenwandeling Den Dolder – Zondag 11 februari 2018

Op zondag 11 februari verzamelden wij in het Pleinesbos voor de allereerste puppywandeling van de LSOHV.
Alle pups tot rond de 9 maanden waren welkom, en hier werd ook gretig gebruik van gemaakt. De opkomst was met 14 honden en 27 personen zeer goed te noemen.
Het was prachtig om te zien hoe de pups van allerlei verschillende leeftijden met elkaar konden spelen en ravotten. En zoals het hoort natuurlijk ook lekker in de modder spelen!
Er liepen een paar oudere stabiele honden mee om de pups in het “gareel te houden”, maar dit bleek helemaal niet nodig.
Na een klein halfuurtje was er genoeg gespeeld door de jonge honden en was het tijd voor een versnapering bij Eetcafé De Egelantier, vrijwel iedereen ging gezellig mee.
Een wandeling/concept wat zeker voor herhaling vatbaar is!

Carin en Wilmut bedankt voor de organisatie!

Foto’s gemaakt door Carin Peletier, klik hier
Foto’s gemaakt door Harry Dees, klik hier
Foto’s gemaakt door Janine en Ron, klik hier

 

Nieuwjaarswandeling Otterlo – Zondag 21 januari 2018

Allereerst willen wij alle deelnemers bedanken voor de gezellige wandeling die wij zondag 21 januari hebben gewandeld. We ontvingen de deelnemers rond 13.30 uur op deze mooie dag, want dat was het, droog en zon, het kon niet beter!
We zijn begonnen met een bubbeltje en een oliebol en voor de kids was er limonade en chamallows. Na elkaar allemaal een goed 2018 toe te hebben gewenst zijn we aan de wandeling begonnen. Zo’n 25 deelnemers met 13 honden en we moeten zeggen ze kwamen uit alle streken van ons landje. Top!
Bertine liep voorop, Marjan achteraan, om zo samen de boel in de gaten te houden. We moesten wel zo af en toe grote sprongen maken want door de storm van afgelopen donderdag kon je er soms niet goed doorheen.
We hebben ruim een uur door het bos gewandeld en natuurlijk de modderbadjes welke voor onze viervoeters een groot succes waren. Na de wandeling kreeg iedereen een door ons gemaakt speeltje mee, een bal met een netje er omheen. 
Bij Restaurant De Waldhoorn hebben we onder het genot van een drankje en hapje nog gezellig wat nagepraat.
Iedereen die naar huis ging kreeg als dank een door ons gemaakt afscheidskado’tje, een lampje met logo van de vereniging.
Hartelijke groeten van Marjan en Bertine

Marjan en Bertine, bedankt voor de organisatie en de leuke kado’tjes!

Foto’s gemaakt door Gerda en Tom den Daas, klik hier
Foto’s gemaakt door Carin Mastrolia, klik hier
Foto’s gemaakt door Carin Peletier, klik hier

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.