LUSTRUM 5 jarig bestaan LSOHV 10 maart 2018

 

De LSOHV is een Nederlandse jonge vereniging, opgericht op 10 maart 2013, die is ontstaan uit een groep liefhebbers van de Oudduitse Herder die zich willen inzetten voor de gezondheid van het ras.


Bovenstaande zin staat op de eerste pagina van onze website en we kunnen daaruit concluderen dat onze LSOHV 10 maart 2018 haar eerste lustrum heeft mogen vieren.

Tijdstip: 10 maart 2018 vanaf 14.00 uur tot ongeveer 17.30 uur
Locatie: Fjordhest-Gard, Krimweg 125, 7351 TL te Hoenderloo


Na een maandenlange voorbereiding voor een feestelijke viering van ons lustrum was het dan 10 maart 2018 zover!
Tijdens de voorbereidingen kwamen steeds meer ideeën boven water, en wat ontzettend leuk dat dat dan ook vrijwel allemaal blijkt te lukken.
We hadden demonstraties Pakwerk, Agility, Ringtraining en Hersenwerk die allen drukbezocht en door onze bezoekers gewaardeerd werden.

De pakwerkers en begeleiders van Kringgroep Midden Nederland van de Nederlandse Herdershonden Club uit Maarsbergen gaven mooie demo’s met goede uitleg. Diverse mensen mochten met hun hond proberen of deze bijvoorbeeld in een jute zak wilde bijten, maar ook zijn er hele stoere mensen geweest die het pak en de mouw zelf aangedaan hebben om dat eens mee te maken!

Bij de Agility door Hondenvereniging Elburg en Yvonne van de Wetering was er een groot en enthousiast team aanwezig om demo’s te geven en om de bezoekers te begeleiden in hun eerste stapjes rond en over de toestellen. We hebben vele Oudduitse herders enthousiast de ring zien verlaten!

De Ringtraining door Evelien van Assen van het Show Dog Centre uit Zwolle werd ook drukbezocht door mensen die de puntjes nog op de i wilden hebben voor onze show op 7 april. Evelien leerde hen de fijne kneepjes van het vak!

De stand van Jolanda Aarssen van Hersenwerk voor honden uit Zeewolde werd ook druk bezocht. Meerdere honden hebben hun neus gebruikt om te zoeken naar iets lekkers of leuks in verschillende soorten materialen. Leuk om te zien dat je met hele eenvoudige materialen leuke zoekspellen kunt maken.

Ook hadden we een gezellig strodorp met allerhande standjes waar iedereen kon neuzen, shoppen en/of advies krijgen. In de kantine was er de mogelijkheid je hond te laten fotograferen, en zo was er overal wat te doen.

We waren blij verrast met het goede weer maar ook zeker de fantastische opkomst die het alles tot een gezellig geheel  maakte. We hebben de dag afgesloten met een heerlijk stamppotbuffet.

Allen hartelijk dank voor de medewerking en komst, en op naar de volgende succesvolle gezellige vijf jaren!

Buiten de al hierboven genoemde personen/verenigingen willen wij nog noemen:

KNGF Hulphonden.
Janneke Hofstra van Effektri Supplement.
Hélène Ekdom van Trimsalon Pico Bello uit Huis ter Heide.
Lily Ann Fotografie uit Landgraaf.
Rostero.
Rex Riemenspeeltjes.
Armin en Robert.

Voor de foto’s van Johan Schuurman klik hier
Voor de foto’s van Carin Peletier klik hier
Voor de foto’s van Marc de Haan klik hier

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.