SHOW ARCHIEF OKTOBER 2017

Zaterdag 8 oktober 2017

Na weken van voorbereiding door Monique van Assen, Esmee van Beek, Carin Peletier en Johan Schuurman waren de goodybags, catalogussen, bekers, rozetten, medailles, al het lijstwerk, oorkondes, keurrapporten…….kortom; alles was gereed om weer een mooie show neer te zetten.

Om acht uur precies verzamelen zich zo’n 20 vrijwilligers aan de achterzijde van Manege Groenewoude in Woudenberg. De dag van de najaarsshow van de LSOHV is aangevangen en onder bezielende leiding van Wilmut Peletier gaat iedereen aan de slag en het is dan ook geen wonder dat een uurtje later de paardenhal is omgetoverd in honden “show” hal.

Iets na negenen meldden zich de eerste exposanten en bij aanvang van de show hadden we bij elkaar opgeteld 96 inschrijvingen. Naast de vele Nederlanders waren er Duitsers, Belgen en zelfs een Frans stel vanuit Toulouse. Voordat de exposanten de hal in mochten was er eerst een veterinaire keuring. Dierenarts Anne Bloem en Paraveterinair Nelleke Hutten controleerden de chip en het Europees paspoort van de betrokken honden. Voorzien van brochure en een tasje met lekkernijen voor elke deelnemer, gesponsord door fa. Boer uit Kampen, kon de show om klokslag 10.00 uur starten.

De keuring verliep ordelijk en de drie keurmeesters; Birgit Mengel, Tina Blumenschein en Cécile Tulleken keurden streng maar rechtvaardig. De ringmeesters zorgden voor ordelijkheid in en om de ring en de schrijvers schreven hun vingers blauw. Rien Zetzema zorgde als speaker op gezette momenten ervoor dat de stemming er goed in bleef. Na de keuringen voegden de exposanten zich bij het secretariaat om de gesealde rapporten af te halen.

Naast de gewoonlijk te behalen titels werd voor het eerst het LSOHV Nederlands Kampioenschap behaald door Kiarr-Simon of Heartland voorgebracht door Evelien van Assen.

Natuurlijk kunnen we ook nagenieten omdat er vele foto’s werden gemaakt. Auktje Kuiper en Kelly Mulder waren de fotografen van de dag en via de link onderaan de pagina zijn hun foto’s te bewonderen. Ook Marc de Haan bood zich, op de dag zelf, spontaan aan om foto’s te maken.

Het werd heel erg op prijs gesteld dat het bestuur van de NODHV zichtbaar, met mooie fleece vesten, aanwezig waren. De ingezette samenwerking met de NODHV is hierdoor nog hechter geworden en alom werd hun komst zeer op prijs gesteld.

Na de eindkeuringen, uitslag verderop deze pagina, gingen de exposanten huiswaarts en was het aan de vrijwilligers van de LSOHV om er weer een paardenhal van te maken en dat lukte in een recordtijd en dus kon de hele club om halfvijf aan een frisje. Tijdens de korte evaluatie van de dag voorzag Manege Groenewoude het hele gezelschap van een hartig hapje. Moe maar voldaan kon daarna iedereen naar huis met het afscheid “Tot 7 april 2018 in Bathmen voor de voorjaarsshow van de LSOHV”.

Naast de al hierboven genoemde vrijwilligers zijn er nog meer vrijwilligers die we allemaal willen bedanken voor hun inzet tijdens de show:
Jan van Assen, Laura Dam, Inge Fuchs, Maranda Janssen Bouwmeester, Paula Kroes, Marjan Looten, Giorgio Mastrolia, Ard-Jan de Pater, Dylano Peletier, Annelies Slagman, Anneke Sluijer, Johan Sluijer en Baukje v.d. Zwaag.
Tevens een woord van dank aan onze gast keurmeester Aschwin van der Horst die met de keurmeesters heeft “mee gelopen” om te zien hoe een show bij ons in zijn werk gaat.

De uitslagen:

Baby Parade
Leukste combinatie Ogri Koda vom Schattenwolf

Kind/Hond Parade
1. Casper met Ellie vom Rabenhorst
2. Tijn en Nout met Ches Puck van de Hoogenweg
3. Roan met Amazing Dream -Tess from Hope’s Vision

Nakomelingen Baby
Leukste combinatie Dances With Wolves-Lynn of the Dutch Victory met het A nest van fokker from Hope’s Vision

Nakomelingen Puppy
Leukste combinatie Sula-Shanna van Marjan’s Meute met het A nest van fokker Cataracta Silva’s

Nakomelingen Open
Leukste combinatie Jody-Megan van de Caterstede met het B nest van fokker of Megan’s Pride

Baby Teven
1. Flair-Muis of Megan’s Pride
2. Ilonka-Yuma vom Altdeutschen Eck
3. Ches Puck van de Hoogenweg

Baby Reuen
1. Angel of Wassenaer’s Lebadel-Ben/Faro Barros Magic Black
2. Carrick-Raff buachaill ar Ballincurra

Beste Baby
1. Faro Barros Magic Black
2. Flair-Muis of Megan’s Pride

Puppy Teven
1. Greta vom Altdeutschen Eck
2. Nala du Chemin de la Lune aux Reves
3. Cataracta Silva’s Antara

Puppy Reuen
1. Kane-Vygo van Dorpzicht
2. Fix-Floyd vom Altdeutschen Eck
3. Cataracta Silva’s Aragorn-Kylo

Beste Puppy
1. Kane-Vygo van Dorpzicht
2. Greta vom Altdeutschen Eck

Jeugd Teven
1. Vip van het Wolvennest
2. Handsome Haylee Hope-Jazz v.d. Victory
3. Jente von Camelot

Jeugd Reuen
1. Ehran-Zandor of Megan’s Pride
2. Je suis Tank van Dorpzicht
3. Avance-Ginn Van Menn Merieje

Veteranen Teven
1. Oxy-Happy van de Victory
2. Jody-Megan van de Caterstede
3. Legend of Darkness Emine

Open Teven
1. Beryl-Loulou op ’t Eiland van Dordt
2. Charu-Joy von Camelot
3. Marley-Bende Pack des Terres De Madinina

Open Reuen
1. Niclas vom Altdeutschen Eck
2. Kiarr-Simon of Heartland
3. Hunter-Dodge van Dorpzicht

Beste Teef
1. Vip van het Wolvennest
2. Beryl-Loulou op ’t Eiland van Dordt

Beste Reu
1. Niclas vom Altdeutschen Eck
2. Kiarr-Simon of Heartland

Best in Show
Niclas vom Altdeutschen Eck

Reserve Best in Show
Vip van het Wolvennest

Voor de sfeer foto’s klik hier

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.