Wandel archief 2017


Wandeling Bussloo – zaterdag 25 november 2017

25 november 2017 was de wandeling op Bussloo georganiseerd door Johan Sluijer.
We gingen verzamelen op parkeerplaats Robberskamp, eenmaal aangekomen bleek
dat er daar twee van waren. We waren mooi verdeeld omdat de helft op de ene, en de helft op de andere parkeerplaats stond. En dan een tijd op elkaar wachten, gelukkig hebben we telefoons. Nadat we elkaar gevonden hadden zijn we van start gegaan.
Het was een hele trip rondom de plas, met 21 honden en 26 baasjes. In aanvang waren er wat strubbelingen, maar al snel werd het één grote roedel. Heerlijk wandelen, plonsen, rennen en de baasjes keuvelen. Na driekwart van de route afgelegd te hebben, hebben we koffie en wat lekkers genuttigd bij Hof van Bussloo, de natte honden mochten allemaal naar binnen en hebben zicht uitstekend gedragen. Omdat het best gezellig en lekker warm was, was het een lange stop zodat we uiteindelijk het laatste stukje in het donker hebben afgelegd.
Het was top! Iedereen bedankt voor de gezelligheid.

Bedankt voor de organisatie Johan

Voor de sfeer foto’s, klik hier

 

Wandeling Soesterduinen – zondag 29 oktober 2017

Zondag 29 oktober, eindelijk de wandeling met de LSOHV bij de Soesterduinen. Ik was er wat vroeg met mijn schoonmoeder, om 12.45 uur, dus nog even met de honden, een ODH, een dwerg teckel en een sheppadoodle, de zandvlakte op. De honden hadden er namelijk veel zin in en konden zo al even een plas doen.
En wat troffen we het met het weer, blauwe lucht en een heerlijk zonnetje.
Vanaf 13.00 uur was het verzamelen. Met de ruim 20 aanmeldingen, waaronder 2 aanmeldingen vanuit België, 2 zonder hond om zich te oriënteren op het ras en een spontane aanmelding van een man met 2 Zwitserse Herders, was het wel even goed in de gaten houden of iedereen er was. Om 13.30 uur ontbrak er nog een stel, dus even gebeld of ze al in de buurt waren maar die moesten nog zeker 15 minuten rijden. Dat was jammer genoeg te lang om op te wachten, want met 20 aanmeldingen en een hond of 24 liepen de spanningen een klein beetje op en was het echt tijd om te gaan wandelen en de honden heerlijk los te gooien. De laatkomers zouden ons wel ergens tegenkomen tijdens de wandeling.
We liepen de blauwe paaltjes route, zo’n 5 km, door de bossen, over de hei en natuurlijk over de zandvlakte. Wat een mooi gezicht al die herders en wat is het goed gegaan de hele route. Zelfs mijn kleine teckel, oké voelt zich ook een herder, deed niet onder voor al die herders. Halverwege de route natuurlijk een mooie groepsfoto gemaakt.
Na ruim een uur lopen, met een klein beetje regen maar vooral veel zon, was de gezellige wandeling ten einde.
Ik heb enorm genoten en uit de reacties van iedereen kan ik dus voor de meeste zeggen dat het een geslaagde wandeling was.
Na de wandeling gingen we met nog een redelijk gezelschap wat drinken in restaurant ’t Hoogt en wat bleek, de laatkomers zaten al heerlijk aan de kofffie en vertelden dat ze een fantastische wandeling, het kabouterpad, hadden gelopen met hun 3 (wolven) ODH’s.

Groetjes, Laura Dam

Bedankt voor de organisatie Laura

Voor de sfeer foto’s klik hier


Wandeling Ellertshaar / Schoonloo – zaterdag 2 september 2017

Op zaterdag 2 september hebben we een wandeling georganiseerd, door Johan Sluijer. Auktje en Lily hadden een leuke wandeling uitgezet.
Er kwam wat ducktape aan te pas maar toen wist Lily ook precies waar we heen moesten!
De organisator had de route omschrijving natuurlijk niet gelezen en stond op de verkeerde plaats, daar stonden nog een paar mensen.
Met een klein en heel gezellig groepje van 13 honden en 17 mensen gingen we op weg.
Eerst naar de vijver, gelijk spartelen en zwemmen. Daarna een heerlijke wandeling door het prachtige bosgebied van Schoonloo.
Een kleine 2 uur in een stevig tempo, af en toe wat gebrom tussen de reuen, en als laatste weer langs het ven om af te spoelen.
Na afloop met bijna de hele groep naar Café de Haven in Schoonoord.
Best veel geluid onder die overkapping met 11 hondjes, alle appeltaart uitverkocht en gezellig even keuvelen.
Ik zeg gezellige middag en allemaal bedankt!
Johan

Bedankt voor de organisatie Johan

Voor de sfeer foto’s, klik hier


Wandeling Edese heide – zaterdag 17 juni 2017

Wat een prachtige dag was het zaterdag 17 juni. De zon scheen en het was heerlijk warm.  We verzamelden allemaal op de hei en om 11.00 ging de wandeling van start. Een leuk klein groepje waarbij alle hondjes tevreden aan het spelen waren en niks ging te wild. Heerlijk!  Onderweg kwamen we nog een plas tegen waarbij de hondjes even heerlijk honden afkoelen of drinken. Op de terugweg was iedereen voldaan en gingen we gezellig wat eten en drinken bij pannenkoekenhuis de Langeberg. Ook kreeg iedereen nog een leuke goodybag mee naar huis. Al met al was het een geslaagde wandeling!

Bedankt voor de organisatie Michelle

Voor de sfeer foto’s klik hier

 

Wandeling Kibbelveen – zondag 7 mei 2017

Zondag 7 mei hebben wij heerlijk gewandeld bij Sleenerzand in Kibbelveen. Een prachtig uitgestrekt bos met loof- en dennenbomen. De opkomst was niet groot, slechts 5 honden, maar dat maakte het niet minder gezellig. Zo’n kleine groep was ideaal voor 2 van de honden, een pup en een herplaatser die pas een week bij de nieuwe eigenaar was. Wat hebben we genoten!

Na ruim anderhalf uur gewandeld te hebben werden we vriendelijk ontvangen bij ‘de Rijmaaran’, waar de honden, ondanks dat de eigenaar vrij huiverig voor honden was, twee grote emmers water kregen. Het laatste stuk van de wandeling zijn we langs hunebed D49 ‘de Papeloze Kerk’ geweest. Hier hebben de honden nog wat geravot en toen was het tijd om weer richting de auto te gaan.
Het was prachtig weer en een heerlijke wandeling!

Bedankt voor de organisatie Tatjana.

Foto’s door Tatjana gemaakt zijn door een defect nog niet beschikbaar.

 

Strandwandeling Noordwijk – zondag 2 april 2017

Zondag 2 april jl. was de beruchte strandwandeling. Ja BERUCHT omdat we de vorige keer (2 oktober 2016) heeeeeeeelllllll veel regen hadden.

Dit keer hadden we prachtig weer. De weergoden waren ons nu goed gezind en gelukkig hadden zich een hoop mensen nog aangemeld. Over de verzamelplaats was wat verwarring. We waren bij aanvang wat mensen “kwijt” maar na een belletje bleken ze op het strand op ons te wachten.

Nu iedereen aanwezig was konden we op weg. We zijn gestart bij Take2 Noordwijk richting Katwijk, op dat stuk strand mogen de honden namelijk het hele jaar los. Het was een flinke opkomst met 19 honden.

De wandeling verliep goed en gezellig. Onderweg heb ik de baasjes en de hondjes nog getrakteerd op wat lekkers en na afloop hebben we ook nog gezellig met elkaar wat gedronken.

Het was een leuke en gezellige dag!

Bedankt voor de organisatie Jantina.

Voor de sfeer foto’s klik hier


Zwolse Bos te Heerde – zondag 12 maart 2017

Om 13.00 uur kwamen de eerste auto’s aan en om 13.30 uur konden we beginnen met de wandeling. Iedereen was benieuwd wat we met het zakje haar gingen doen. Maar daar moesten ze nog even mee wachten, dat kwam na de wandeling. We hadden er weer heel mooi weer bij!

De groep was niet heel groot maar alle honden liepen lekker mee in de groep. We zijn lekker door het bos en over de heide gelopen. Na ongeveer een uur wandelen kwamen we weer bij de auto en was het tijd voor de verrassing! Ik had Lenny Temmink uitgenodigd van Stichting Dogtrailing, omdat we elke maand een wandeling hebben en de honden soms tijdens de wandeling een geur in hun neus krijgen waar ze achter aan gaan. Gelukkig komen ze elke keer nog terug maar stel dat dit niet gebeurd, weten we dan wat we moeten doen en van wie we allemaal hulp kunnen krijgen?

Stichting Dogtrailing zet zich in voor vermiste honden. Zij helpen de baasje met tips en steunen ze in en na de periode dat de hond vermist is. Ook hebben zij speur- en zoekhonden die zij kunnen inzetten als hulpmiddel om een richting of gebiedsindicatie te bepalen. Hun doel is de vermiste hond sneller terug te vinden maar ook om het voorkomen van vermissingen door hondeneigenaren bewuster te laten worden hoe makkelijk een hond vermist kan raken. Ze geven workshop en lezingen hierover.
Vandaag heeft ze ons vertelt over vermissingen en wat te doen en over de Stichting. Na deze informatie mochten we met onze eigen honden speuren. Ze kregen een hondengeur aangeboden en die moesten ze zoeken. De hondengeur zat in een kistje verstopt in het bos naast de parkeerplaats.

We hopen dat jullie het interessant en leuk vonden!! Na het speuren hebben we nog gezellig een drankje gedaan bij restaurant de Brug. 

Tot de volgende keer! 

Groetjes Lenny, Monique, Dennis en een poot van Bayco, Harley Chillin en Lotus 

Bedankt Monique en Dennis voor de organisatie.

Voor de sfeer foto’s klik hier

 

Hooge Vuursche te Baarn – zaterdag 18 februari 2017

Wat een fantastische dag voor een wandeling. Een week eerder lag er nog een pak sneeuw en nu was het een lentedag met stralend weer. Precies om 13.30 uur was iedereen die zich had opgegeven aanwezig en konden we vertrekken. We hebben de witte paaltjes route gevolgd met zo ongeveer om het kwartier wel een klein watertje waar de honden dan ook gretig in doken voor een heerlijk modderbad of een koele verfrissing.
Na afloop, rond 15.45 uur, hebben we met z’n allen nog wat gedronken/gegeten bij Theehuys ’t Hooge Erf. Al met al een leuke wandeling die, denken wij, voor herhaling vatbaar is. 
Alle wandelaars bedankt voor de gezelligheid.
 
Wilmut & Carin bedankt voor de organisatie.

Voor de sfeer foto’s klik hier

 

Nieuwjaarswandeling – Ugchelen –  zondag 22 januari 2017

Het was een gezellige middag. Toen we aan kwamen rijden schrokken wij wel even, wat een drukte!!
Maar we vonden een parkeerplek zodat iedereen ons kon zien. Op een tafeltje buiten de Champagne klaargezet en Agnes kwam al hard aan rennen met de oliebollen, alles ging erin als koek.

Er lag veel sneeuw, wat de wandeling zeker gezellig maakte, we hadden een leuke wandelclub en onderweg veel gekletst en foto’s gemaakt.
Ondertussen had ik (Marjan) een wandelkwis uitgezet zodat de baasjes konden kijken of ze goed wisten hoe onze kanjers in elkaar zaten.
Er waren 2 winnaars, Fam. Havekis won de 1e prijs en Fam. Fadema de poedelprijs en de overige kregen van Rex een speeltje.

Daarna  zijn we met zijn allen het restaurant gaan bezoeken voor een heerlijke kop chocolademelk met slagroom, heerlijk!

We zeggen het nogmaals, het was een gezellige wandeling met onze kanjers, ze waren top onder elkaar en dit is voor herhaling vatbaar.

Groetjes Marjan en Agnes

Marjan en Agnes bedankt voor de organisatie.

Voor de sfeer foto’s klik hier

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.