Wandelweekend archief 2016

Bepakt en bezakt reden we zaterdag 15 oktober richting Hotel Witteveen in Drenthe.
Bij aankomst eerst gezamenlijk een drankje gedronken dat werd aangeboden door de LSOHV. Na het inchecken verzamelden we rond 14.00 uur voor de eerste wandeling. Ondanks dat het een beetje regende hadden we er in het bos weinig last van en keerden na ongeveer een 1,5 uur voldaan terug.
Na met z’n allen ’s avonds gegeten te hebben, kregen we van de LSOHV een workshop “snuffelmatten maken” aangeboden. De workshop werd door Marjan Looten georganiseerd. De heren durfden het niet aan en keken vanaf hun barkruk toe hoe wij de kleurrijke matjes voor onze honden maakten. Na de workshop hebben we met de hele groep lekker nagenoten van diverse versnaperingen.

Zondagochtend was het, na een late voorgaande avond, voor de meesten van ons al vroeg dag. Voorzitter Johan Schuurman kwam nog even langs voor een kop koffie en rond 11.00 uur reden we naar het bos waar Tatjana ons al opwachtte.
Het was fantastisch weer dus baasjes en honden hadden er erg veel zin in. Het was een prachtige wandeling door een mooi bos waar veel te zien was. Natuurlijk mocht een bezoek aan een hunebed niet ontbreken. Moe maar voldaan aangekomen bij de parkeerplaats kwamen we tot de ontdekking dat we dan ook bijna 3 uur hadden gewandeld.

Met een uitgedund gezelschap, degene die 1 nacht bleven gingen na de wandeling huiswaarts, reden we terug naar het hotel waar we in de bar een drankje en wat te eten namen. Na een heerlijk diner, stoofpot met verse bieten van het land, gingen we gezellig naar de bar waar de mannen “verrast” werden met een sjoelwedstrijd georganiseerd door Marjan. Zelfs degene van wie je dat niet verwachte werden fanatiek. De dames moedigden aan vanaf de bar. Moe maar voldaan kwam er een einde aan de dag.

Maandagochtend gingen we om 09.00 uur ontbijten en rond 10.30 uur op pad voor de laatste wandeling, de “natte neuzenroute”.
De aanvang van de route was aangelijnd, we werden dan ook letterlijk het bos in gesleurd, want onze viervoeters waren nog lang niet moe. Ook duurde het even voor we de juiste route konden vinden. Halverwege kwamen we ineens naast de provinciale weg terecht en moesten snel onze honden aanlijnen aangezien er geen afrastering was. Dat was dus wel even schrikken. Toch waren er ook wel mooie gedeeltes. Na de wandeling hebben we op het terras nog lekker kunnen nagenieten van het mooie weer en konden terugkijken op een geslaagd wandelweekend.

Rest ons nog om Carin Peletier en Tatjana Kartouw te danken voor de georganiseerde wandelingen en Marjan Looten voor de leuke avond invulling.
Iedereen bedankt voor de gezelligheid en wellicht tot volgend jaar op het LSOHV wandelweekend!

Voor de sfeer foto’s klik hier

 

 

 

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.