Show- en Ringtrainingsworkshop archief

 

Donderdag 4 april 2019 werd er ter voorbereiding op de DHCN show van 14 april een ringtraining georganiseerd.

We hadden Evelien van Assen bereid gevonden om een workshop ringtraining te geven in Amersfoort, op het terrein van ’t Haartje waar ook op dezelfde avond de Werkhondentraining van de LSOHV wordt gehouden. Om 19.30 uur gestart met een stukje theorie waarna rond 20.00 uur op een van de velden de praktijk werd geoefend. Leuk om te zien dat aan het eind van de workshop al verbeteringen waren te zien. Nu thuis verder oefenen!

Voor foto’s klik hier

 

 

Donderdag 21 september 2017 werd er door de LSOHV weer een ringtraining georganiseerd ter voorbereiding op de show van 8 oktober 2017.

Wegens afmeldingen bleef er geen hele grote groep over, maar dit deed niets af aan de gezelligheid!
Er werden goede vragen gesteld tijdens de theorie die Wendy van Pady’s Honden Centrum allemaal naar wens heeft weten te beantwoorden.
Bij het praktijkgedeelte werden tips en tricks meegegeven en iedereen was gemotiveerd om er thuis mee verder te oefenen om zo op de show optimaal voor de dag te komen!
Al met al een geslaagde avond.

 

Zaterdag 25 februari 2017 waren we te gast bij het Show Dog Centre in Zwolle om een ringtraining te volgen ter voorbereiding op de LSOHV show van 18 maart 2017.

Om 14.00 uur zijn we begonnen aan de workshop met een leuk aantal deelnemers. De rasstandaard werd doorgenomen, een stukje over wassen en knippen en wat theorie.
Daarna aan de slag met de honden! Alle mogelijke figuren die gevraagd kunnen worden werden geoefend, er werden tips uitgedeeld over het zo goed mogelijk laten lopen van onze honden en er werd uitgebreid ingegaan op het “op stand zetten”.
Alle honden hebben hun beste pootje voorgezet, een erg leuke en informatieve middag!

 

Donderdagavond 8 september 2016 werd er, speciaal voor de show van 18 september, een workshop show- en ringtraining georganiseerd.

We waren te gast bij het Show Dog Centre in Zwolle en met 17 deelnemers hadden we een leuke opkomst.
Om 19.00 uur was het verzamelen en, nadat we een kop koffie hadden gekregen van het Show Dog Centre, begon Wendy van Oosten met een stukje theorie door middel van een Powerpoint presentatie. Omdat het best nog wel warm weer was en we de honden niet in de auto wilden laten, zaten of lagen de honden bij ons in het instructie lokaal waar ze zich van hun beste kant hebben laten zien. Zo nu en dan vond een van hen het nodig om Wendy in de rede te vallen maar al met al viel dat reuze mee.

Rond een uur of acht zijn we met z’n allen naar buiten gegaan en hebben we in 3 groepen per groep een half uur training gekregen. Het werd al snel donker op het veld met niet al te veel verlichting waardoor we vrijwel geen foto’s hebben kunnen maken maar binnen trainen was geen optie. Het was veel te warm.
En het moet gezegd worden de Oudduitse Herders leren snel! Na een half uur trainen zag je al echt verbeteringen en keurige combinaties.

Er zijn zelfs combinaties die zo fanatiek zijn geworden dat ze zich bij Wendy hebben aangemeld om verdere training te volgen.

We wensen alle deelnemers veel succes op de show!

Voor de sfeer foto’s klik hier
Klik voor het filmpje van Wilmut Peletier hier

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.