Wandel archief 2016

 

Wandeling Ottemenisten – Ommen – Zondag 11 december 2016

Afgelopen zondag weer een wandeling gehad van de LSOHV in de Ottemenisten in Ommen. Toen we stonden te wachten begon het wat te druppen maar gelukkig zette het niet door en hebben we heerlijk droog gewandeld.En we moesten nogal even wachten want er kwam iemand uit Blokker en die had al gebeld dat ze het niet helemaal kon halen om 14.00 uur. De ODH’s kennende werd dat even een hels kabaal van honden die wilden gaan, dus een goede oefening in het blijven wachten.
Uiteindelijk vertrokken we om 14.15 uur. Het eerste stuk moesten ze nog even vast maar daarna mochten ze de hele weg los. Er was wel wat onenigheid  tussen de reuen maar gelukkig losten de baasjes dit zelf op. Verder heerlijk gewandeld met een gezellig gezelschap.

Daarna nog even wat genuttigd bij Cafe Calluna waar we altijd zeer welkom zijn met onze honden! Het was gezellig.

Iedereen bedankt en tot een volgende wandeling!

Monique van Assen bedankt voor de organisatie.

Voor de sfeer foto’s klik hier


Wandeling Utrechtse Heuvelrug – De Kozakkenput – Zeist zondag 6 november 2016


Zondag 13.15 uur was het verzamelen voor een mooie herfstwandeling.

Waar we een dag van te voren nog uitgingen van een 20 tal deelnemers, vertrokken we toch om half 2 met 32 personen en zo’n 22 honden.
 Iedereen kreeg bij het begin, voor onderweg tegen de dorst, een lekkere appel die we de dag ervoor nog bij een fruitbedrijf in Zeist hadden gehaald.
We begonnen met regen waarbij je dan denkt “nee hè, we zullen toch niet de hele wandeling regen hebben” maar na een minuut of 10 werd het droog en hebben we het de hele wandeling droog gehouden. Een mooie ruim anderhalf uur durende wandeling over lange, brede paden. De wandelaars hebben het misschien niet in de gaten gehad maar we hebben totaal maar 5 paden gehad.
Na afloop hebben we bij Restaurant ’t Hoogt nog gezellig wat met elkaar gedronken/gegeten. Omdat bijna iedereen mee ging, en het in het restaurant vrij druk was, hebben we met z’n allen buiten op het terras  gezeten. Volgende keer zullen we wel vragen of ze dan de heathers aan willen doen.Carin & Wilmut bedankt voor het organiseren van deze leuke wandeling!

Helaas zijn er weinig foto’s gemaakt maar degene die zijn gemaakt klik hier


Strandwandeling Noordwijk – zondag 2 oktober 2016

’s Ochtends buienradar bekeken en het zag er niet best uit voor een strandwandeling. Windkracht 6 en een gordijn van regen! Maar in de loop van de ochtend zag je dat hele gordijn van bewolking steeds verder opschuiven van het westen van het land naar het oosten.
Zouden we dan toch misschien droog kunnen lopen?
 Jantina stond ons op de parkeerplaats al op te wachten, helaas……in de stromende regen. Zulk slecht weer met een wandeling hebben we geloof ik nog niet meegemaakt.
Er waren toch een aantal “diehards” die de storm en regen hebben getrotseerd. Een enkeling heeft, na tot op de draad toe nat te zijn geregend, na een half uur afgehaakt omdat ze het niet meer zagen zitten.

Foto’s waren er haast niet te maken, jassen die niet meer waterdicht waren, natte broeken, natte sokken…..maar toch een en al gezelligheid. En de honden…..? Die genoten!
Na afloop heerlijk aan de warme chocomel met slagroom.

Jantina bedankt voor de organisatie, volgend jaar weer maar hopelijk dan zonder regen en storm!

Voor de sfeer foto’s klik hier


Wandeling Naarder Eng – Huizen zondag 4 september 2016

Ondanks dat we de pech hadden dat we van locatie moesten wisselen, gingen we met een leuke groep naar het veld waar de pakwerkdemonstratie werd verzorgd. Tot onze schrik begon het keihard te regenen maar gelukkig was dat na 10 minuten afgelopen en heeft het zonnetje de rest van de middag heerlijk geschenen. Het was een leuke en leerzame demonstratie, helemaal leuk was het moment dat we zelf ook mochten ervaren hoe het was om een hond aan de mouw te hebben hangen.   Ook mochten we kijken hoe onze eigen hond hierop reageerde.

Onze honden hadden zich keurig gedragen maar waren heel erg blij toen ze eindelijk zelf los mochten. Na de wandeling hebben we nog gezellig een drankje gedronken en zijn daarna voldaan naar huis gereden.

Carin & Giorgio, hartelijk dank voor het organiseren van deze geslaagde middag!

Voor de sfeer foto’s klik hierWandeling Holten – Hellendoornse Berg – zaterdag 2 juli 2016

Zaterdag 2 juli was een regenachtige dag. De vorige dag hadden al een aantal mensen afgezegd wegens de tekenplaag. Nu zeiden er ook nog een paar af door de regen en één was er niet.  De 13 honden en 15 baasjes gingen de uitdaging aan. Gelukkig ging het om kwaliteit en niet om kwantiteit. Nadat iedereen netjes de honden aangelijnd op de parkeerplaats bij zich had, mocht het dan eindelijk los.
Wat gegrom en gebrom en rennen! Wat hebben we toch een heerlijk ras met allerlei variëteiten en kleuren! Het was 95% van de wandeling droog en gezellig keuvelend liepen we de route. Een tweetal reuen vond dezelfde teef leuk en gingen de strijd aan met elkaar, nou het was gelukkig minder erg dan het leek.
Na 1,5 uur weer terug bij de Uitkijk waar we met z’n allen nog een afzakkertje namen op het overdekt terras. Lekker nog even nakletsen maar toen ik wilde afrekenen, kwam ik tot de ontdekking dat mijn biertje al betaald was. Dank je aardige dame. Voldaan weer terug naar huis.

Johan & Anneke, bedankt voor de organisatie!

Voor de sfeer foto’s klik hier


De Elzen – Dordrecht – zondag 5 juni 2016

Gisteren vertrokken we om 13:30 uur vanaf de Elzen in Dordrecht. Het was prachtig weer met flink wat zon en we besloten van water tot water te wandelen! Vooraf kregen alle baasjes een koude verkoeling voor onderweg en de honden zochten hun verkoeling in het wate
Halverwege de wandeling aten we echte Dordtse schapenkoppen en was er een prijsvraag: wie weet waar het gezegde “hoe dichter bij dordt, hoe rotter het wordt” vandaan komt.
Met elkaar wist Carin Mastrolia als eerste het goede antwoord te raden en won een heerlijk pak koeken voor thuis.

We gingen weer terug het bos in om vervolgens af te sluiten met een drankje op het terras.

Met vriendelijke groet,
Celia Stok

Celia bedankt voor de organisatie!

Voor de sfeer foto’s klik hier
Voor de video van Wilmut Peletier, klik hier


Heerde – Zwolse bos – zondag 10 april 2016

Zondag 10 april hebben we in Heerde een gezellig wandeling gelopen, we hadden er goed weer bij! Om 13.00 uur was het verzamelen op de parkeerplaats aan de Dreefseweg. Toen de groep om 13:45 uur compleet was met 13 honden en 25 personen, zijn we gestart met de wandeling.
De wandeling ging door een mooi natuurgebied van het Zwolse bos met zijn afwisselende landschappen, zoals heide, brede lanen en veel bos. Bij de eerst modderpoel werd al voor gedaan hoe je van een witte hond een zwarte maakt, maar gelukkig voor de eigenaren was er aan het einde van de wandeling een natuurplas met schoner water waar de honden zich konden schoon spoelen voor ze de auto in gingen.
Er was nog even een spannend moment toen er 3 reeën voorbij kwamen die gelukkig te snel en te slim waren voor onze herders. Voorlangs renden de honden terwijl achter-langs de reeën zich uit de voeten maakten.

Na 2 uur wandelen, rennen, zwemmen en gezelligheid zijn we naar restaurant De Brug in Hoorn gegaan, ja ja we hebben in 2 uur tijd van Heerde naar Hoorn gelopen, waar de bediening al op ons te stond te wachten met een bak water voor de honden. De ober was zelf allergisch voor honden maar met extra medicatie en een buurmeisje die even hielp in de bediening kon hij ons een warm welkom geven.
Hier hebben we onder genot van een drankje en hapje nog genoten van het heerlijke zonnige lenteweer!

Wij willen iedereen, die er was, bedanken voor de gemoedelijke sfeer en gezelligheid. Tot de volgende wandeling!

Groetjes,
Dennis , Monique & Bayco

Monique en Dennis, bedankt voor de organisatie!

Voor de sfeer foto’s klik hier

Voor de video van Wilmut Peletier, klik hier


Holten – Hellendoornse Berg -zaterdag 19 maart 2016

Zaterdag 19 maart was er weer een LSOHV wandeling. We verzamelden om 13:30 uur op de parkeerplaats. Dit was voor een aantal honden al best opwindend, links en recht was geblaf, gegrom, en wat onenigheid. Tijd om de bossen in te gaan, ik telde 32 mensen en 25 honden, er waren meer die zich hadden opgegeven maar om 13:45 uur was het echt tijd om te gaan.
Ik vermoed dat er een aantal mensen dachten dat het op zondag was, want ook ’s avonds na de wandeling kwam er nog een aanmelding binnen.
Tegenover het avonturenpark Hellendoorn ligt een groot hondenbos waar de honden heerlijk los mogen. Een heerlijke wandeling van ca. 7 km over zandpaden, bos en heuvels. De Sallandse Heuvelrug staat bekend om zijn on-Nederlandse hoogteverschillen. We wandelden onder andere over het goudzoekerspad langs ’t Ravijn, een 50 meter diepe kloof. Het terrein is heuvelachtig en voornamelijk begroeid met dennenbomen.

De wandeling startte bij hotel-restaurant de Uitkijk. Deze naam wekt enige verbazing, want het hotel ligt weliswaar op een heuvel, maar wel midden in het bos. Het blijkt echter dat vroeger uitgestrekte heidevelden het hotel omringden en toen was de naam natuurlijk zeer toepasselijk.
We wandelden ongeveer 2 uur over deze 7 kilometer en het was heerlijk. Gezellig keuvelen en lachen met elkaar. Iemand vroeg aan mij waar we links af moesten en ik geheel serieus (had in mijn hoofd markeerpunten waar de afslagen waren) bij die 2 bomen moeten we links. Nou dat was nogal logisch midden in het bos.

Na afloop nog lekker koffie met gebak bij de Uitkijk, al werden we niet echt met open armen ontvangen,er stormden een paar honden los het terras over, maar heerlijk voldaan reden we om 17:00 uur weer naar huis. Voor herhaling vatbaar zeiden we tegen elkaar.

Johan & Anneke bedankt voor de organisatie!

Voor alle foto’s van Carin Peletier + filmpjes van Rudy Dam, klik hier


Molenbos te Berg en Dal – Zondag 28 februari 2016

Op zondag 28 februari was het verzamelen om 13.30 uur  begonnen. Het was schitterend weer. Langzaam aan kwam iedereen met de hond. Iedereen werd heerlijk ontvangen met koffie en thee en wat lekkers.
Om 14.00 uur ging alles los en hebben wij een heerlijke route gelopen. Het was een echte Berg en Dal wandeling. Heuvel op en heuvel af. Iedereen was aan het genieten van de mooie wandeling en het weer. We hadden een mooie grote groep en er waren er meer dan verwacht. We hadden 25 honden mee!! De wandeling duurde 1 uur en 20 minuten.
Ook hebben wij een kleine quiz gedaan. Het waren allemaal vragen over het mooie ras Oud Duitse herder. Even een kleine kennistest. Er was natuurlijk ook een prijs te winnen. John Man heeft deze prijs gewonnen en ging naar huis met een politielijn, rond geknoopt fleece flos, speeltouw en 2 kluiven.
Ook was er voor iedereen na afloop nog een kleine verassing. Een zelfgemaakte sleutelhanger door Marjan Looten en een tasje met een zelfgemaakt fleeceflos en zak met snoepjes en gedroogde frikadellen door mijzelf.

Na de wandeling zijn er nog 14 mensen gezellig wat gaan na kletsen in de bar van het Fletcher Hotel. Het was een geslaagde wandeling weer. Tot de volgende keer!!

Groetjes Joanne van Wolven-van Maren

Joanne en Marjan bedankt voor de organisatie!!

Voor de sfeer foto’s, klik hier


Hoorneboegseheide Hilversum – Nieuwjaarswandeling 10 januari 2016

Tijdens het verzamelen van half 2 tot 2 uur hebben we, op het naast de parkeerplaats gelegen grasveldje, genoten van bubbels, appelbeignets en rolletjes met slagroom. Het was niet voor niets een nieuwjaarswandeling.
Nadat alles weer was opgeruimd zijn we met 45 personen en circa 27 honden vertrokken voor een wandeling van ongeveer anderhalf uur. Het was door het bos en over de hei een lang lint van mensen en honden. Zo te zien genoot iedereen van het wandelgebied, de honden en gelukkig het droge weer. De honden hebben zich allemaal voorbeeldig gedragen behalve dan dat geen enkele modderplas veilig voor ze was. Maar goed, ook daar kunnen we dan toch allemaal weer van genieten.

Om kwart voor 4 waren we weer terug op de parkeerplaats en zijn er nog een 30 tal mensen mee gegaan naar Restaurant De Paddestoel en hebben daar onder het genot van drankjes en wat eten nog even heerlijk na- en bijgekletst.

Ik wil Marjan Looten bedanken voor de gezellig gemaakte tafel en alle glazen die je had mee gebracht en Monique van Assen voor het bakken van de overheerlijke appelbeignets.

Groetjes van Carin Peletier

Carin bedankt voor de organisatie!!

Voor de sfeer foto’s klik hier

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.