Wandel archief 2014


Zondag 26 januari 2014

Ommen – Ottemenisten bos georganiseerd door Monique van Assen.

We starten vanaf Café Calluna (Ommen).Vanuit daar steken we de Stouwe over en gaan we wandelen in de Ottemenisten (Oudleusen). Vanaf het Cafe tot aan de oversteek moeten de honden aangelijnd , dit is maar een klein stukje daarna mogen ze de hele weg los lopen. Het was een prachtige wandeling met een super opkomst! Met maar liefst 40 mensen en 32 honden hadden we een mooi koppel! We hebben genoten van onze honden die na de wandeling echte oudduitse prut honden waren.Het was prachtig weer, helaas geen sneeuw, maar dit mocht de pret niet drukken.
Na de wandeling heeft iedereen nog even gebruik gemaakt van het gezellig bruin cafe “Calluna” waar we gastvrij zijn ontvangen met onze honden.

Monique, bedankt voor deze prachtige wandeling.

Voor de foto’s, klik hier


Zondag 16 februari 2014

Huizen – ’t Gooi georganiseerd door Giorgio Mastrolia.

Rond 13.30 uur verzamelt zich weer een flinke groep ODH liefhebbers op de parkeerplaats bij het Sportpark Wolfskamer in Huizen. Ook deze keer mogen we weer niet klagen over het weer. Een heerlijk zonnetje, afgewisseld met een paar wolken en een heuse voorjaarstemperatuur maken deze wandeling compleet. Na een korte klim vanaf de lager gelegen parkeerplaats lopen we zo het bos van de Naarder Eng in.

De Naarder Eng is het meest oostelijke deel van de gemeente Naarden, ingeklemd tussen Gooimeer en de bebouwde kom van Huizen.Na afloop van de wandeling wordt er een drankje/hapje genoten bij het zeer gezellige Café-Restaurant De Haven van Huizen.

Giorgio en Carin, bedankt voor deze zeer geslaagde wandeling.

Voor de foto’s, klik hier


Zondag 23 maart 2014

Strandwandeling Bloemendaal – IJmuiden georganiseerd door Petra Terol.

Zou de wandeling wel doorgaan…..het was nog even spannend want als gevolg van de wegafsluitingen vanwege de Nucleaire Top in Den Haag werden er veel files voorspeld. Uiteindelijk viel het alles mee met de drukte en ook het weer was bove nverwachting mooi. De opkomst was, zoals altijd met een strandwandeling, groot met deelnemers uit alle delen van het land van Limburg tot in Friesland.
Een heerlijke strandwandeling langs de vloedlijn van Bloemendaal aan Zee naar IJmuiden en weer terug.
Een zeer gezellige groep die ook duidelijk moeite had om weer op tijd van het gezellige terras van Beach-Inn op te staan om de terugtocht aan te vangen. Na afloop van de wandeling is een gezellige groep nog even blijven nagenieten bij restaurant Parnassia om iets te drinken en/of te eten.

Bedankt Petra en Rien voor de goede organisatie, een Topdag !

Voor de foto’s, klik hier

 

Zondag 27 april 2014

Baarn – Hooge Vuursche georganiseerd door Marieke Meijer.

Deze keer weer eens ouderwets een wandeling in de regen. Gestaag kwam het water naar beneden en werden de paden ook steeds modderiger. Gevolg……een grote groep Oudduitse pruthonden, heel veel natte modderbroeken en dikke kluiten prut aan de wandelschoenen.
De Hooge Vuursche ligt in de gemeente Baarn, tussen Baarn en Hilversum. Het is onderdeel van de boswachterij De Vuursche.
Na de wandeling zijn we met alle deelnemers naar Restaurant Vuur, Hilversumsestraatweg 4, 3744 KC Baarn gereden voor de broodnodige versnaperingen en ook om gewoon even bij te komen van het slechte weer.
Het was weer een zeer gezellige wandeling in de prachtige omgeving van de Hooge Vuursche, niet in de laatste plaats door de goede organisatie.

Marieke Meijer bedankt !

 

Zondag 25 mei 2014

Holten – Hellendoornse Berg georganiseerd door Johan Sluijer.

Tegenover het avonturenpark Hellendoorn ligt een groot hondenbos, waar de honden heerlijk los mogen. We hebben hier wederom een heerlijke wandeling van ca 7 km gelopen over zandpaden, bos en heuvels. De opkomst was werkelijk weer enorm en met een zeer gezellige grote ploeg trokken we door dit mooie gebied.
De Sallandse Heuvelrug staat bekend om zijn on-Nederlandse hoogteverschillen. We wandelden onder andere over het goudzoekerspad langs ’t Ravijn, een 50 meter diepe kloof. Het terrein is heuvelachtig en voornamelijk begroeid met dennenbomen. De wandeling startte bij hotel-restaurant de Uitkijk. Deze naam wekt enige verbazing, want het hotel ligt weliswaar op een heuvel, maar wel midden in het bos. Het blijkt echter dat vroeger uitgestrekte heidevelden het hotel omringden en toen was de naam natuurlijk zeer toepasselijk.
Na afloop werd er weer uitgebreid gebruik gemaakt van het nuttigen van een hapje en drankje op het gezellige terras van de Uitkijk.

Bedankt Johan Sluijer voor de goede organisatie!

Voor de foto’s, klik hier

 

Zaterdag 4 oktober 2014

Bussloo – Recreatieterrein Bussloo georganiseerd door Johan Sluijer

Op dierendag hebben we gewandeld op het strand van Bussloo. Verzamelen op de parkeerplaats. Nou er waren nogal wat parkeerplaatsen! Om 14:15 uur had zo ongeveer iedereen de juiste parkeerplaats wel gevonden. Wat een leuke opkomst, ongeveer 40 ODH’s, maar er waren ook Duitse herders langstokhaar, Duitse herders, een Tjechoslowaakse wolfshond een Boomer en nog meer soorten. Er waren LSOHV leden, leden van de Facebook wandelgroep en gewoon liefhebbers uit het hele land. Het was geweldig weer, ruim 20 graden. Lekker wandelen langs het water, echt wonderlijk zo sociaal als die honden met elkaar omgaan. Het was ongeveer 7 kilometer langs het water en we hebben onze ogen uitgekeken op het naaktstrand, toch ook een belevenis.
Na ruim 2 uur wandelen een hapje en een drankje en lekker keuvelen met elkaar op het terras.
Het was een geweldige gezellige middag in een leuke ontspannen sfeer.

Johan Sluijer, bedankt!

Voor de foto’s, klik hier

 

Zondag 2 november 2014

Ommen – Ottemenisten georganiseerd door Monique van Assen

Het was een zeer geslaagde wandeling in de Ottemenisten. Met maar liefst 32 honden en 44 baasjes een zeer goede opkomst. En zo leuk veel nieuwe gezichten! En natuurlijk het prachtige weer en de leuke locatie Calluna waar het na de wandeling altijd zeer fijn is om te vertoeven. Bedankt allen voor de gezelligheid en tot de volgende wandeling!
Monique

Voor de foto’s, klik hier

 

Zondag 23 november 2014

Haarlemmermeer – De Groene Weelde georganiseerd door Gloria Kouwenberg

Om precies 13.30 uur vertrokken we met een gezellig klein groepje het wandelgebied in. Het was prachtig weer en de honden hadden er zin in. Na afloop hebben we kunnen genieten van heerlijke pannenkoeken.

Gloria, hartelijk dank voor deze gezellige wandeling!

Voor de foto’s, klik hier


Zondag 21 December 2014

Soesterduinen georganiseerd door Carin Peletier

Om 13.30 uur vertrokken we met een klein gezelschap de bossen in. De honden hadden er zin in en de baasjes natuurijk ook. Aansluitend zijn we nog ergens gezellig wat gaan drinken en eten. Het was weer een geslaagde wandeling.

Dank je wel Carin P.

Voor de foto’s, klik hier

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.