Lente show 18 juni 2022

De show wordt gehouden  bij het Dog Center Zaltbommel!

Adres: Jan Stuversdreef 4, 5315 NZ Kerkwijk

Keurmeesters:
Mevr. R. Kort keurt de reuen
Mevr. T. Blumenschein keurt de teven

Inschrijven kan hier

Iedere deelnemende hond ontvangt een rozet behorende bij de behaalde kwalificatie:

Oranje rozet  : Uitmuntend, of bij baby en pup Veelbelovend
Rode rozet    : Zeer goed, of bij baby en pup Belovend
Witte rozet    : Goed, of bij baby en pup Weinig Belovend
Blauwe rozet: Matig

Deze rozetten worden na de keuring in de ring uitgereikt.
Bij de baby en puppen klasse worden de honden direct geplaatst en ontvangen hun prijzen.
Bij de jeugd, tussen, open en veteranen klasse gaan de 3 beste honden door naar de eindkeuringen aan het einde van de dag.

Let op! De uitslagen dingen weer mee voor het Nederlands Kampioenschap LSOHV !

Wat moet mijn hond kunnen en wat moet ik doen in de ring?

Er zijn deelnemers die al meerdere malen met hun hond(en) in de ring hebben gestaan, maar uiteraard zijn er ook deelnemers die voor het eerst met hun hond naar een show gaan. Voor deze deelnemers geven wij onderstaand een kleine uitleg wat de bedoeling is in de ring. De hond moet (bij voorkeur) netjes meelopen aan de riem en kunnen staan zodat de keurmeester de hond goed kan bekijken. Als uw klasse aan de beurt is, wordt u de ring in geroepen en stellen alle baasjes en honden in die klasse zich, op aanwijzing van de ringmeester, in een rij op catalogusvolgorde op. De honden worden dan bij voorkeur in een staande positie geplaatst, zodat de keurmeester een goede eerste indruk krijgt. Vervolgens wordt er een teken gegeven dat alle combinaties gezamenlijk, achter elkaar aan, een rondje lopen door de ring. Daarna stelt iedereen zich weer in de rij op. Dan wordt elke hond individueel beoordeeld. Er wordt gevraagd om uw hond te laten staan. Vervolgens zal de keurmeester uw hond betasten en zijn bevindingen aan de schrijver doorgeven. Daarna wordt u gevraagd om individueel een driehoek te lopen, en/of een rechte lijn heen en weer door de ring. Dit om een optimaal beeld van het gangwerk te krijgen. Het is niet de bedoeling
om perfect volgwerk te laten zien, het gaat echt om het gangwerk van uw hond. Als dit is gebeurd, mag u weer aansluiten in de rij en is de volgende hond aan de beurt. Nadat elke hond individueel is gekeurd, zal er nog eenmaal gezamenlijk een of meerdere rondes worden gelopen, waarna de keurmeester tot plaatsing zal overgaan.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.