Workshop HondenSup 24 augustus 2019

 

Zaterdag 24 augustus rond 4 uur verzamelden zich 9 Oudduitse herders en een buitenbeentje, Gena de Rottweiler, bij supschool IkSup in Loosdrecht. Omdat het vorig jaar vanwege blauwalg helaas niet door kon gaan hebben diverse deelnemers zich al een jaar op deze dag kunnen verheugen, en nu ging het eindelijk gebeuren!

Na een korte uitleg van Ingrid Kroon van IkSup werden alle honden en baasjes in de boot geladen en gingen we op weg naar het privé-eiland vanwaar we zouden vertrekken met de sups. Op het eiland kregen we instructies mee over de hond op de sup, het peddelen, en natuurlijk; wat als de hond van de sup zou springen (wat diverse honden ook even uitgeprobeerd hebben, het was tenslotte warm)?

Het suppen bleek verrassend goed te doen te zijn, en na een paar minuten wennen waren alle honden ook redelijk comfortabel op de sups!

Gelukkig hebben we al onze supavonturen wel op foto. En dat hebben we te danken aan de fanatieke volgploeg die in de roeiboot achter ons aan moesten, want het natuurgebied was motorbootvrij. Hartelijk dank hiervoor!
En de foto’s die de supschool heeft gemaakt natuurlijk.

We hebben een prachtige tocht gemaakt en enorm genoten, voor herhaling vatbaar!

Foto’s gemaakt door Carin Peletier, klik hier
Foto’s gemaakt door de Supschool, klik hier

 

WAT IS HONDEN-SUP?

Stand Up Paddling is de snelst groeiende tak van watersport. Je peddelt staand (bij de honden-sup ook vaak zittend) op een extra stabiel surfboard. Suppen is superleuk en je komt op mooiste plekjes in de natuur! Maar het is natuurlijk nog veel leuker als je dit samen met je hond kunt beleven. Het is allemaal ontstaan doordat Ingrid de eigenaresse van ikSUP altijd vergezeld wordt door haar eigen hond op de sup. Klanten zagen hoe haar hond geniet van de omgeving en wilden dat ook doen met hun eigen hond! Daarom heeft ikSUP door de jaren heen een speciaal programma voor de Honden-SUP ontwikkeld, waarbij gebruik wordt gemaakt van speciaal materiaal, geschikt voor de hond. Bovendien vertrekken we vanaf ons privé-eiland zodat er in het beschutte en rustiger natuurgebied van De Vuntus gepeddeld kan worden. De meeste honden genieten volop van de natuur en het samenzijn met zijn baasje. Het is een goede training voor de balans van zowel de hond als zijn baasje.

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.