Interessant

De leden van de LSOHV hebben gezamenlijk veel kennis over opvoeden en het houden van Oudduitse- en Langstokhaar Duitse Herders en ander soort hond gerelateerde zaken.
Als vereniging bieden wij graag een platform waar onze leden deze kennis en kunde, hun tips en trucs met elkaar kunnen delen. Het is tenslotte fijn om het wiel niet zelf uit te hoeven vinden, niet?

Op deze pagina vindt u in willekeurige volgorde adviezen en tips van leden. Het gaat hierbij nadrukkelijk om persoonlijke tips. Als vereniging hebben we hier geen mening over. Het is dus aan aan u om wel of niet gebruik te maken van een voorstel of suggestie. 

We wensen u graag de gouden tip toe die u helpt om nog meer van en met uw Oudduitse- en Duitse Herder Langstokhaar te kunnen genieten! 

Bent u lid en heeft u zelf iets dat u met de leden zou willen delen, een boek geschreven, een vakantiehuis te huur, het geven van cursussen of wat dan ook, dat kan. Mailt u dit naar info@lsohv.nlGraag met een banner of foto en een linkje naar de betreffende website.

Let op !!!!   Indien u iets wilt bestellen dan doet u dat bij een derde partij en niet bij de LSOHV.

Hersenwerk is zoeken naar iets lekkers of iets leuks in verschillende soorten materialen

Het idee is dat de hond, geconcentreerd en op zijn eigen manier het lekkers of leuks gaat zoeken. Dit doet hij door zijn neus te gebruiken. Met zijn neus traceert hij zijn beloning. En dan gaat hij ontdekken en nadenken over hóe hij het lekkers of leuks kan bemachtigen. Jolanda Aarssen is gediplomeerd begeleider Hersenwerk voor Honden. Wil je eens kennismaken met Hersenwerk voor Honden om te kijken of dit iets voor jouw hond of pup is, stuur dan een mail naar Jolanda jaarssen64@gmail.com Als je op de foto klikt, wordt je doorgelinkt naar de website van Hersenwerk voor Honden.

Hondenspeelweide Jacobshoeve

Speelweide de Jacobshoeve is speciaal ingericht voor honden. Goed omheind en gevuld met allerlei speeltoestellen en attributen om heerlijk te spelen! Ook is er een speciale zwemvijver aanwezig, deze is gevuld bij mooi weer. Ook voorzien van een aparte puppyweide.
De speelweide afhuren is mogelijk voor nestdagen, meetings, maar ook gewoon als je graag eens alleen gebruik zou maken van de speelweide met jouw, bijvoorbeeld, niet-sociale hond! Als je op de foto klikt, wordt je doorgelinkt naar de website.
Verschillende levensfases

Osteopaat Martine Burgers en etholoog/trainer Sam Turner nemen je in deze serie mee in hun visie op het begeleiden van een hond gedurende zijn leven. In vier delen worden de verschillende levensfases van de hond beschreven. Wat deze serie onderscheidt van andere boeken over honden, is dat er zowel met een training technische, als met een therapeutische blik gekeken en geschreven is. Wanneer je de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling en belastbaarheid van je hond in acht neemt bij de opvoeding en wanneer je trainingsuitdagingen biedt, kun je het maximale resultaat behalen.

Natuurlijk zijn de boekjes te bestellen. Als je klikt op de foto wordt je doorgelinkt naar bol.com.

Bewust van hondengedrag
Connie Berendsen neemt je mee in de wereld van de hond. Je leert het gedrag van honden te herkennen en te begrijpen. Ze reikt je handvatten aan om je pup te begeleiden tot een sociale en stabiele hond; een hondeneigenaar is de coach van zijn hond! Ze maakt met vele praktijkvoorbeelden duidelijk waarom een hond zich gedraagt zoals hij doet. Ook leer je hoe honden ‘denken en leren’. Veel probleemgedrag op latere leeftijd is te verklaren en Connie wil je helpen dit te voorkomen. Je wordt je heel bewust van je eigen gedrag en het effect hiervan op je hond. Connie levert je met haar boek alle informatie om een prachtige relatie met je hond op te bouwen om uiteindelijk vooral heel veel plezier met elkaar te hebben. Leden kunnen het boekje bestellen met de kortingsbon LSOHV voor de prijs van € 16,95 ipv € 19,95 en zonder verzendkosten. Klik op te foto om te bestellen.

Van dekking tot uitvliegen

Ook een leuk boek voor fokkers, zeker de startenden, is ‘Van dekking tot uitvliegen’ van Marjoleine Roosendaal.

De basis van de fokkerij is het fokken van een nest. Daar begint het allemaal mee. Hoe doe je dat op een verantwoorde manier? Welke adviezen zijn zinnig, en wat is een fabel?

Om het boekje te bestellen, klik op de foto.

Rond de werpkist

Een geweldig boekje voor iedereen die overweegt te gaan fokken met zijn of haar hond. Het is een praktische handleiding waarin alles beschreven staat wat u moet weten als u van plan bent een nestje te fokken.
In dit boekje staat alles zeer zorgvuldig en uitgebreid beschreven, met deze handleiding kunt u zich dus goed voorbereiden op uw fokplannen en de bevalling.

Voorzien van een handig lijstje met spullen die u nodig heeft en adressen van dierenartsen die werken met Immulite testen.
Kortom een must have voor iedere fokker.

Klik op de foto om het boekje te bestellen. 

Happy Creations is gevestigd in Apeldoorn en gespecialiseerd in Oudduitse- en Duitse herders langstokhaar. Het is een liefdevolle, veilige salon, waar de hond zich prettig kan voelen en waar er met respect met de hond wordt omgegaan. Er word in alle rust gewerkt en zodra een hond het spannend vindt, wordt de hond gerust en op zijn gemak gesteld, zodat de hond vrolijk en relaxed de deur uit loopt en de trimsalon als een fijne plek gaat zien.

Jarenlange ervaring op het gebied van honden met ongewenst gedrag heeft geleid tot Santlicke Coaching & Training. Wij leren u uw hond begrijpen en geven de nodige tools om ongewenst gedrag om te zetten in gewenst gedrag. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in team- en paardencoaching. Kijk eens vrijblijvend op onze website. 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.